söndag 25 februari 2007

Into the caves

Dylan fortsätter prestera i Wales. Det går tydligen rätt bra att klättra bara man vet vart man skall åka, vilket är en lite passning till Mr "England suger på alla sätt". Vädret var tydligen så illa att Dylan suttit och tryckt i en grotta i helgen. "We were stuck in the caves". Där lyckades han addera, till sitt redan imponerande, scorecard en ny 8a och en 7c, Trigger cut och Rockatrocity. Vi har pressat på för att få bilder och kan kanske hoppas på att få det när han gör 8a+ linken till Trigger Cut. Det börjar bli en fin samling problem som Dyl har skrapat ihop. Klassiker som Brad Pitt, Deliverance och Moon Lander i Nockeby får i alla fall oss att avundas.


Av mindre dignitet men ändå: Det blev som sagt en liten utflykt till Källberga. För egen del blev det en dag fylld av misslyckanden. Några ljuspunkter var det dock: Det går att tända en brasa med en brännare men inte att göra åverkan på sten, två kristaller flög i väg. Slutet på projektet börjar nu lösa sig. Funderar ödmjukt och modigt på att det kanske kan röra sig om 7b-7c men som vanligt kommer prestationshetsarna börja skrika sandbag.

Som vanligt stjäl vi dagens foto. Idag är det Sydde som ofrivilligt men vänligt bistår med Marge Simpson bouldrandes i Källberga.


Veckan börjar bra efter att internetklättervärldens två största entertainers har varit igång från varsin del av landet. Jens Larssen i Göteborg och M&M i Stockholm. För er som missat så är det bara att knata in på 8a.nu och läsa kommentarerna under Domarlösa bouldertävlingar. Vi uppmuntrar och stödjer Mickes träningsinitiativ men ställer oss undrande inför en del av hans påståenden.

"ärligt talat hur många barn skulle släpa sig ut på lördagsmorgon och klättra på ca 50 stenar utan någon riktig säkerhet... jag har väldigt svårt att tro att det alltid skulle komma stora deltagarskaror. =) "

Ärligt talat, det är dags att Micke skrapar ihop ett gäng och beger dig till Font. I Font är det som bekant nästan outhärdligt mycket folk och barn under en del helger och under skolloven. Där finns det också särskilda barncirklar som är mycket populära. Där kommer ni att upptäcka att barn i stora skaror klättrar "utan någon riktigt säkerhet" på "lördagmorgnar".

Till sist gratulerar vi Göteborg till att de äntligen fått en träningsanläggning som närmar sig Stalletklass! Vi tror dock att fabben är en fortsatt favorit för bouldring och träning.
*Uppdatering*
Oskar och Jonathan tillbringade natten med att ligga sked på en liten hylla i Red Rocks. http://www.granitbiten.com/?m=4. Mysigt för dem.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"prestationshetsarana" är bara skeptiska till att den skulle va lättare än 7C - du verkar ju få ta i en hel del trots allt. Men vi får väl se när nån lyckas kravla sig upp för den inte direkt uppenbara, men rätt häftiga, linjen.

//StickBoy

Anonym sa...

Linjen är ju lite sökt som det heter i tradterminologi. Bra klättring som du säger. Det svåra är hitta sekvenserna. Nu när de börjar bli klara är det lättar problemet upp lite tyvärr.

/jon

Anonym sa...

Du får börja korr-läsa innan du postar din anal-fabet.

Tänkte passa på att tipsa om en film med den oefterliknelige Jason Kehl som bouldrar och blöder i Joes Valley - vi surrade ju om att Jon skulle dit för att klättra Black Lung. Länken finns även på 8a så alla har säkert redan sett den.
"The Players" på:
http://www.momentumvm.com/

/F

Anonym sa...

Tyvärr är det inte mycket tid för det så texterna kommer att se ut som om de är skrivna av någon på Lunarstorm.

Du får leva med säskrivningar, upprepningar och stavfel
/J

Anonym sa...

såklart, är ba lite lättretlig idag - så sjuuuuuukt less på mitt intepånågotsättsjälvförverkligandejobb - =) solly.

Anonym sa...

Det är ju bra. Snart kommer du till insikt att självförverkligande bara är en återvändsgränd. Du är bara en bricka i muren.

Att må dåligt är en bra början.