måndag 13 september 2010

Olust - Lust

Det största i helgen var den stora kartongen med landslagskläder som lustigt trillade in i våra liv. Får vi bara till en fotosession så ska vi ägna den några rader. Annars var det tävling på tävling (fredag och lördag) och evenemang på Verket. Lite komprometterande för helgplanerna men finns det klättertalang i familjen så står jag inte i vägen, inga tillfällen till lukrativa sidoinkomster får förspillas. Jag har trots allt omfamnat inomhusklättring å det varmaste efter sommaren. Stockholm inspirerar inte, för att parafrasera In the shadow of the circus*. Bara tanken på att åka ut och klättra har mötts av olust. Projektlistan reducerades bara med två snäpp under våren och sommarens overksamma veckor i Japan torpederade formen till pre-94 nivåer. Så kom helgen och får man tala om mentala paradigmskiften så är det nog ett bra tillfälle att göra så nu. Le Stef som möjligtvis har smittats lite av min blasémit vet hur man råder bot. Med kartstudier och ett par tretorn scout kommer man långt och sös börjar se lovande ut. Efter att ha kollat in Stefs problem åkte vi vidare till Grödinge kyrka. Även om Grödinge inte är guds gåva till den klättrande delen av mänskligheten var det ändå tillräckligt bra för att väcka klättersuget. Åk dit om du inte har varit där. Troligtvis adderade jag och Stekarn två nya problem i 7a+ -7b+ registret till området. På kvällen final och som vanligt är utslagsformatet ett vinnarkoncept ur publikens perspektiv. Anja såg väldigt stabil ut och vann framför Katrin som också såg ut att vara på gång. På herrsidan vann Ry strax före Wojciech, den senare bjöd dock på riktigt publikfrieri på sista problemet.

Men helgens höjdpunkt var ett besök till Team Boulder Uppsalas senaste fynd av stora, branta och begreppade block. Det här kommer att bli en bra höst, riktigt bra skulle jag tro.


*Förresten, när blev Frisco kid mainly eller poorly chipped?

3 kommentarer:

Per sa...

Vilka problem satte ni upp i grödinge?

bumlare sa...

Kul att ni gillade det. :-)

//joel

Jon sa...

Per, de nya problemen går på det första blocket som man kommer till. Mitten och vänster på den första överhängande väggen.