måndag 20 september 2010

Och så ungdomen...

Det råder gubbkult borta på prost8a.nu. För balansens skull måste vi även lyfta fram ungdomar som glänser och dessutom kanske snegla lite på dagens starlets – morgondagens stjärnor.

Sydde – kommentar överflödig. I stort sett allt han rör vid blir till en imponerande send. En klättringens midas. Även kallad Gud av de riktigt initierade.

Steklund – Ett energipaket som förlöser mälardalens och Gästrike-Hälsinglands alla boulderområden. Nytt imponerande förarprojekt på g.

Said – har varit med hur länge som helst men är fortfarande typ 20.

Högström – dito.

Geir – onsightar grader som de flesta inte ens vågar drömma om att klättra.

Bruno – Möjligtvis lite väl till åren för att platsa men i Kina går han fortfarande som ”den evigt blommande blomman”. Numera stolt ägare till ett par tretorn scout.

Jocke – The Wojciech – En sann entertainer som tänker mer på publiken än på segern. En del säger att glaset är halvfullt, andra att det är halvtomt men för Wojciech är detta en icke-fråga. Inte ens ett tomt glas är ett tomt glas för vår käre vän.

Elina och Isabel – Scorecardsskolkande ungdomar. Kända från främst Karbin och KC men håller sig gärna under radarn.

Danny och Fabian (och Felix) – håller de sig bara undan der deporterungs polizei går de en lysande framtid till mötes. Men som sagt efter arresteringen i den schweiziska knivbutiken och polisstormningen av Flemingsbergsbouldern vill vi dock lägga in en brasklapp.

Daniela, Minna mfl – KC/2 sjuder av talang. Vi är där för sällan men vi förundras varje gång över hur mycket starka klättrare det finns.

Naturligtvis bara ett hastigt axplock.

Apropå Sydde så bjuder han på lite nostalgiklättring från Långholmen. Det börjar bli dags att åka ut repetera Houdini. Är södermalm det bästa området att bo på om man vill åt brant hardcore bouldring i urban miljö. Långholmen och Vitabergsparken: två högklassiga destinationer. Och skulle du tröttnat på paddan kan du trösta dig med repet borta vid Tusen och en natt eller nere vid Munchenbryggeriet.

Houdini from Jenny Bäckström on Vimeo.

3 kommentarer:

Mike sa...

Kan bara hålla med! :)

El Perro Vijeo sa...

Bruno ung? hmmm, när jag var ung var Bruno ett barn. När jag blev medelålders då var Bruno ung. Nu är jag nära pensionsåldern så Bruno är...

Bruno sa...

Vuxen! Men jag har fortfarande framtiden vid mina fötter!

/Gaston