tisdag 6 juli 2010

Inställt

MKK kommer med tråkiga nyheter.

Trots den kniviga planeringen mitt i sommaren så hade det nog kunnat bli en ganska hyfsad tävling om inte landslaget valt att satsa på för-VM. Som ni har förstått har vi snarare varit mer tveksamma inför landslagets prioritering snarare än SM:s kalenderplacering (även om vi misstänker att julitävlingar generellt har det tufft att locka deltagare). Hur har landslagsledningen motiverat detta?

3 kommentarer:

Carlos sa...

Hur lite status rubriken "för-VM" må skänka en tävling så är Arco en internationell tävling av yppersta kvalitet och en chans för många att testa formen och vinna nyttig erfarenhet. Det händer inte varje år att man blir bjuden till Arco.

SM är förstås vara Sveriges viktigaste tävling men om man stjäler brunos egen replik "även om vi misstänker att julitävlingar generellt har det tufft att locka deltagare" så är väl svaret givet. Det vore rimligen bli mindre tufft om man tittar på den internationella tävlingskalendern innan man bestämmer datum för tävlingar där man vill locka landslaget.

Om man summerar nuvarande junior- och seniorlandslagen i både boulder och leaddisciplinerna får man ihop 5-6 personer. Kan siffran räcka till att ändra arrangörens beslut? Finns det någon bra anledning till att tacka nej till Att delta i Arco till SMs fördel om man satsar på internationell tävlande? (se Geirs svar i förra inlägg)

Det kanske är dags att få till någon sorts fungerande kommunikationsväg mellan SKFs ledning, TK, landslag och klubbar, för mig vetterligen finns det inget sådant. Sommartävlingar vet vi redan fungerar dåligt, att lägga nationella tävlingar i samband med internationella gör landslagsmedelmmar (och säkerligen landslagsledningen med) bara ledsna för jag har inte hört någon aktiv eller ledare säga att man ska låta bli SM och än mindre säga att de inte vill delta i ett enda SM.

Bruno sa...

Nu blir det lite spretigt men jag har skrivit ett svar till Geir i det förra inlägget och jag tror att det också fungerar som ett svar till dig.

Carlos sa...

He, he! Jag spretar tillbaka och svarar i samma tråd.