måndag 1 mars 2010

Vinterteman

Vintern har varit tuff mot oss riktiga klättrare som lider av att behöva klättra på plast*. Guldkornen har varit förbaskat svåra att vaska fram. Grottan i Vitabergen har varit helt inplogad av platthövdade snöröjare och så värst mycket annat har inte varit aktuellt om man inte gillar snöpulsning. Snön har också lockat upp inbitna utefetischister till det vita guldet på Stockholms alla tak. Klondike för entreprenören – den enes död, den andres bröd. Ni såg väl Påhlman i DN i söndags?

Vi andra får jobba på med metaklättring i olika former. Madrasser har det diskuterats som aldrig förr. Hårda på K2 och allmänt lömska på både Karbin och KV. KC då? Jo, det är tyvärr lite utanför radarn från högkvarteret i Skanstull. Karbin verkar äntligen ha fått bukt på sina mattproblem. De nya mattorna har en skön och lagom stuns, precis som ett stycke kött sekunderna innan medium-rare, och vi gissar på att leverantören äntligen har hittat rätt avseende hårdhet och hållfasthet.

När vi ändå har närmat oss kött kan vi inte undgå att tänka på biff som varit vinterns stora tema. Biff till höger och vänster sen premiären av The Sends. Tyvärr inte så värst blodig, så som vi gillar den, men det har ändå bjudits på underhållning och en del mystik, premiärkontroverserna döljer sig fortfarande bakom slöjorna. Jens och Björn samt Jens och Shawn har käkat biff ihop. Det är bara att följa live på 8a.nu. Blivand ordförande Farsa versus blandat klätterfolk som bryr sig om förbundet och en och annan skum affärsman är en annan uppfriskande kombination. Inte direkt för att förbundet engagerar – tvärt om – men en het debatt är en het debatt är en het debatt och då kan det likväl handla om casting eller något annat lika spännande som SKF. Vad kan man säga? Jo, den bästa klätterunderhållningen just nu utspelar sig kanske på 8a.nu:s forum. Ibland blir det långrandigt när texten läggs ut i bombmattor men hej, vem har sagt att vi lever i en perfekt värld?

Ett annat tema i vinter har varit kondition. Landslaget med fler var på Bosön och testade kondition. Hur det gick? Epic fail borde nog passa för att beskriva utfallet på coopertestet. Nog var det en viss spridning på resultaten men att få tillbaka en rekommendation att då och då ta en powerwalk på 20 min. Skratta inte. En god vän och på bloggen mycket välkänd klättrare förirrade sig ute i förortsbetongen borta i Farstalandet. Totalt vankades det omkring i runt en timme och mot slutet blev det både krampkänning och glansiga ögon. Promenaden fick ett lyckligt slut men dra lärdom av detta. Är ni klättrare och ska ni ut och promenera längre än en kvart är det bäst att ha med minst en liter vatten och matsäck. För guds skull, glöm inte rambokniven.
*Nedsättande term för den massa som formas till klättergrepp. Ofta i munnen hos person som inte bangar för att använda sig av bly, koppar och stegar för att bestiga ett berg

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, det är nog snarare Karbin som hittat rätt avseende hårdheten.
Vi gjorde en beställning av material utifrån vad vi trodde skulle fungera och lyckligtvis blev det rätt.

Nu återstår att förvandla de sista spillrorna till det nya, vi väntar dock på mer material som ska räcka även till övervåningen och under den gamla ledväggen.
/Steffo Karbin

Anonym sa...

Ja du Bruno! Tänk att få landa på en enorm biff...

Anonym sa...

http://www.facebook.com/group.php?gid=216938118171

Anonym sa...

Hrm, men jag vill tillägga att det togs revanch dagen efter. Med frukost och vätska i magen var promenaden en baggis.
...däremot blev en överansträngd vadbensmuskel priset för mitt högmod.

//Stockholm marathon nästa?

Bruno sa...

Men hur gick det då med förbränningen?Facebookgruppen Boycott 8a är inget för Bruno. Apropå facebookgrupper:


"The recent news that Conan O’Brien will be replaced by Jay Leno has caused white people to erupt with rage and hostility. You might even expect them to lash out and do something about it like take to the streets or write a letter to NBC to voice their dissatisfaction with the network. But no, white people will solve this problem the way that they solved the election crisis in Iran – through Facebook and Twitter status updates. In 2009, millions of white people took 35 seconds to turn their twitter profiles green, and consequently sent a very powerful message to the leaders of Iran. Their message was that they wanted their friends to know that they would stop at nothing to ensure freedom and democracy for the Iranian people. Thanks in large part to that effort Iran is now completely democratic. With that issue settled, white people are launching a similar campaign for Conan that is sure to have similar results."
http://stuffwhitepeoplelike.com/2010/01/13/130-conan-obrien/

E9 Climbing sa...

Ni sviker i alla fall inte era lasare och levererar lysande underhallning...