onsdag 14 november 2012

La Pedriza - Part 1

Just fan. Vi har varit i Spanien. Eller rättare sagt La Pedriza som ligger strax norr om Madrid vid en by? som heter Manzanares.

Resan har tidigare dokumenterats och publicerats på syskon bloggen Boulder Stockholm Jag ska göra ett försök att marknadsföra området från en annan synvinkel än vad Christer tidigare gjort som nu varit i området ett par gånger de senaste åren.

Spanien förknippas främst med branta kalkstenstur som attrahera motiverade gradjägare. Du vet att jag tittar på Dig just nu! Området är lite av en doldis när det kommer till oss utomsocknes klättrare. Vi söker oss helt enkelt till andra områden. Möjligen av just den anledningen att vi inte känner till det.

Hör och hämpna nu. Det är ett av Spaniens största områden! Här finns det trad, sport och boulder. Samt väldigt mycket mountain biking. Dock så är majoriten av klättringen vertikal samt slab. Men det finns även överhängande linjer.

La Pedriza innebär granit. Av den trevliga varianten. Åtminstone i min mening. Och med trevliga så menar jag att man inte upplever att man begår våld på sig själv så fort man nyper tag i en kreditkortscrimp.

Vi lyckades klättra 6 dagar på rad innan den första splittern dök upp. Som tur var så var detta vår sista dag och vi hade just inställningen - "Until it bleeds".

Nedan är en äldre film på linjen Sharmatico som ligger i sektorn Laboratorio. En linje som jag inte riktigt hade räknat med att ticka av. Dock satt den så fort tishan togs av.

På återseende.

Inga kommentarer: