onsdag 29 februari 2012

Jag vet inte vad som är inne eller ute nuförtiden. Gamla säkra lifestajl-bastioner har helt ballat ut med träningsprogram och metoder för fulla muggar, samtidigt har några andra gedigna cross-fit och träningssidor helt gått bananer (den är till dig Dan) på yoga och sinnerligheter. Säkrast att konsultera våra egen träningsguru Ali K Velin och konstatera att yoga faktiskt är något som verkligen ligger rätt i tiden. Vi vet dock inte i vilken kontext placera yogan – å ena sidan verkar det inbegripa många och hårda kompromisslösa pass där smärta är den främsta ledstjärnan men vi ser också att kropp och själ är ett ständigt återkommande tema. Då jag själv knappast kan beskyllas för att ha ett öppet sinne börjar jag misstänka att det har att göra med min elegant utmejslade torso men tröstar mig snabbt med att fria konstnärssjälar som Parland och Oswald knappast lär ha spänna ut i stående bågen.

Ett annat fenomen som vi har kunna iaktta i vinter är stomipåsens återkomst i klätterhallarna, om du inte vet vad en stomipåse är kan jag inte rekommendera att googla upp det. Vad jag dock kan säga är att klättrarnas påsar troligen och förhoppningsvis är fyllda av bly. Trenden gick möjligtvis in i väggen när den kom till Karbin och så vitt jag vet så är det blott hopplösa efter-alla-trender fall som Bruno och Carl-Fredrik som fortfarande smyger eller drömmer om att smyga med bly under tischan samtidigt som trendskaparen pensionerat sin påse, i varje fall för den här säsongen.

3 kommentarer:

Sydde sa...

Inne är definitivt inne. Ända tills nu möjligen då vårhelvetet har tagit sig hit flera veckor för tidigt och rubbat min hormonbalans. Från att vara lyckligt instängd i en svettig träningshall där tillfredsställelse nås genom att "ta" en gråtejpad med bly-, eller i mitt fall, fläskbältet kring midjan sliter nu de bara, torra klipporna i mig likt kåta Vildvittror och kommer med säkerhet att locka mig i fördärvet.

Anonym sa...

Bikramyoga gäller just nu.
Baröver med ett par skrikiga Prana Mojo shorts.

.ak

Anonym sa...

Hejsan Bruno!
Jag kan ju inte annat än ta åt mig här, gällande sidor som förvandlats från gedigna crossfit/träningssidor till yoga och vad det nu är. Men om så är fallet så tror jag du missat en poäng med min sida i vilket fall: den handlar om just den nomadiska natur jag och många med mig är. Jag fladdrar runt mellan olika poler av inspiration, där det ena månaden är crossfit, andra yoga, tredje ridning och så vidare. Grunden är dock att klättring aldrig verkar försvinna som just det, grund. Att vara uteslutande intresserad och motiverad av en aktivitet har aldrig varit min främsta egenskap, snarare lockas jag av mångfalden och utmaningen i att prova det som för mig gör gott. Troligtvis är det också det som gjort mig så galet vältränad och extremt jävla fit, för att tala som en äkta klättrare!! HAHAHA! ;-)Vad som sen kan anses vara inne är för mig helt ointressant.

Yoga kan inte förstås genom att bara spekulera och inte utöva, för mig är den framför allt ett terapeutiskt verktyg, något som de flesta missförstått tror jag. Att bli vig är i sig en bi-sak, men att bli lugn och få distans till all tråkig pretto-attityd som jag ofta upplever inom klättring är däremot väldigt givande! Testa, kan vara ödmjukande & sinnesöppnande även för en höftstel grusgrabb som dig? :-P

Gällande stomi-påsarna så är jag helt lost, vad 17 menas??