fredag 29 april 2011

Klätterbyxan igen

Stick och grenkil är två ord som stulit vår uppmärksamhet den senaste tiden

Stick är en av våra bättre vänner. När Stick är på plats har du lite extra hjälp att ta dig upp för problemen. Och utan Stick vet du vem du ska skylla på. Vår gemensamma syndabock som outtröttligt sväljer vår inbilska gramse. För en stund inbillade jag mig att det var slut med stick för den här säsongen men det ser ut som om maj blir en riktigt trevlig månad.

Just våren brukar väcka tanken på att förnya klättergarderoben. Det kanske inte blir så men det finns i alla fall en ansats. Var börjar man? Ett par nya klätterbyxor kanske? Det är ju där vi börjar; i det mest definierande i din klättergarderob. En sväng in på addnature för att se om det hänger något vettigt bland alla mithrilbyxor och liknande frilufsaruniformer.

Maxad jeansbralla för klätterfreaks!

Dogma är de klassiska klätterjeansen i ny tappning - extra förstärkningar överallt där det kan behövas, som baktill i benavsluten för att slippa fransiga kanter och i hela baken för att ge byxan chansen att överleva mer än en klättersäsong. Även knäna har fått dubbel väv. Passformen är avslappnad och modellen har grenkil för maximal rörelsefrihet och inbyggt bälte som håller byxorna på plats när du ska sätta problemen. Naturligtvis sitter Dogma Pants lika snyggt till vardags.

Grenkil? Skammens kil. Kanske i mina CN Action Jeans men annars låter det som något som man använder för att inte få skavsår på insidan av låren eller något för att bli brun hela vägen in. Birdman Cord är utrustad med extra grenkil, något för den med extra lång mellangård. Med Dogmas dubbelväv på baken kommer byxorna hålla hela Hoggfarmen kanske också något för alla de där extra bajsnödiga sittstarter som vi bouldrare envisas med att sätta upp.


Hetast i skogen! (Thats how we party…)Tåliga, otroligt snygga klätterbyxor som gör det enkelt att komma direkt från klippan till uteserveringen. Glöm inte att lämna in Mondon i garderoben på Sturehof när du efter ett pass på A-Team slinker ner för en plateau. Baröver kanske inte passar sig heller. Får vi fresta med en tidlös t-skjorta som får dig att elegant smälta in i mängden men samtidigt ger dig en hemlig identitetsmarkör à la frimurarhälsningen: Gillar du att bouldra och klättra på det mesta? Den här tischan visar vem du är! […]. Tryck på framsidan med klättring på en busshållplats.

Fler byxor och med fokus på multifunktionalitet:
Med dom här byxorna kan du åka från jobbet direkt ut i skärgården eller svampskogen, utan att byta om, och du kommer dessutom att vara otroligt snygg hela dagen. Byxorna har framfickor, bakfickor och en myntficka.


Smidiga jeans i Coolmax® Denim, som andas otroligt bra för att vara denim. Klättrare gillar grenkilen, som ger full rörlighet, och den vardagliga stilen som låter dom glida in och ut på jobbet utan att det ser misstänkt ut.

Vi gillar byxor som vi kan gå in på jobbet med utan att DET ser misstänkt ut. Jag blir lite osäker på vad som impliceras här. Är det här den perfekta byxan att smita iväg med innan arbetsdagen börjar och kanske komma lite senare eller är det för att smita iväg på lunchen eller efter fikat med din diskreta mondo på ryggen? Oavsett vilket det som det handlar om får du på köpet klar loose fit yankee look på din outfit som dina kollegor, som svävar i all ovisshet om dina förehavanden, svårt avundas dig.

Der är lite mörkt ut på om man inte vill ha en kil i grenen. Kanske är det dags att damma av den gamla multifunktionella kostymbyxan ändå? Åtminstone borde jag hitta ett par till Cosmo som komplement till de gamla gula basketshortsen inför sommarens äventyr i Sydafrika. Eller så kanske jag med ålderns hävd utan skam kan trycka ner magen i ett par fräscha Batistini chinos.

Nog om kläder. Det har klättrats på riktigt. Cosmo har haft en fin vecka och gjort bland annat den sällan repeterade Code red och den ännu mer sällan repeterande Wild Style. WS är så pass sällan repeterad att jag tror att det bara är förstebestigaren själv som har repeterat den. Freak Gasoline Accident har fått ett par bestigningar den senaste tiden, däribland Flamman och veteranen, som för tillfället går på vatten, Gelin. Gelin är en sann inspiratör för alla oss som befinner oss på upploppet mot femtio år.

Inga kommentarer: