tisdag 30 januari 2007

Fontankortis

En liten delegation inflyttade Stockholmare kollade läget på stenarna nere i Font. Och ja, de ligger kvar och är precis lika gäckande som vanligt. Hypothèse är precis lika hård i starten som den alltid har varit förrut. Men det var ju dåligt stick och jag är fortfarande konvalescent. Det fina med font är att man alltid kan skylla på dåligt stick... ända tills en fläbbig fransos säger " I zink zer iz un little truc" och kissar på en. Men, i lördags sa de mest "mais merde, ca ne colle pas!". En och annan visade dock var skåpet skulle stå.

Trots att nålen oscillerade kring nollan var det dåligt stick. Tjocka dimmoln låg och tryckte över hela Gâtinais. Men det var jävligt schysst ändå. Vem skulle inte byta ett snökaosigt stockholm mot ett lågstickigt Cuvier 7/7? Anders och Daniel gjorde bleaupremiär och fick känna på alla klassiska symptom som molande biceps och söndernötta fingertoppar. Daniel imponerade och flashade Joker och Beatle Juice trots vätan. Anders promenerade upp för Beatle Juice när han väl fick fötterna rätt. Katrin fick till den gamla mantlingen som hon gick bet på sist och var nära på det där tåhooksproblemet vid Onde de choc.

Själv kan jag bara konstatera att fingrarna har en bit kvar innan de är hela men det går att klättra vissa problem ändå. La Bérézina hade gått om det inte varit en syndaflod på utsteget något som också hindrade Daniel från en snabb bestigning av Carnage. Fick också visa upp en riktigt svettig årsflash av en fuktig El Poussif. Slutslopern var riktigt slirig. Efteråt hävdades det att jag gnydde på utsteget och visst det var läskigt.

En månad kvar till nästa gång.

/J

1 kommentar:

Bruno sa...

ha överseende med korrfel såsom uteblivna skiljetecken och versaler. Jag skriver på onsight.