torsdag 8 september 2011

Boulderorientering

Det finns sporter som anses vara lite coola, åtminstone av dess utövare, och sporter som inte anses vara coola. Quidditch får nog räknas till den senare kategorin. Tillsammans med innebandy och casting hamnar quidditch på den absoluta bottennivån. Casting och quidditch kanske till och med är snäppet över innnebandy eftersom de förra i alla fall är garanterade islossare när man avhandlat hälsotillstånd och väder.

I söndags introducerades den nya sporten boulderorientering av ett gäng våghalsiga uppsalaklättrare. Jämför man med andra galna kombos som nordisk kombination och modern femkamp så förefaller den nya aktiviteten ganska vettig. Så värst galen kanske den inte heller är med tanke på hur många kartor jag har sprungit runt med på jakt efter block. Hur boulderorientering kommer att mötas av stans hipsters är ännu för tidigt att säga. Med åtanke att den ständigt avantgardistiske Tväråna är hela projektets andliga fader och det ornitologiska nyintresset på söderön, vilket vittnar om starka nynaturromantiska trender, borde sporten få ett snabbt uppsving....

Uppenbarligen har intresset för UKC och Bjoern-Paul svalnat borta på aktiebolaget, åtminstone för tillfället. Istället riktas det gudomliga raseriet mot andra sidan kanalen, mot Frankrike och Kairn. Kampanjen innehåller ett antal gamla välbeprövade element, men också ett nytt:

 • Ett relativt okänt rykte har medvetet underblåsts och tagit gigantiska proportioner


 • En dåligt konstuerad poll


 • Upprepade anklagelser och ”debate-artiklar” mot en annan site och företrädare för denna


 • Allt inlindat med dövörsmetodik och skygglappar

  Klass.
 • 2 kommentarer:

  Tväråna sa...

  Roligt att ni uppmärksammar framtiden i form av BO.

  Jag vill framhålla att inget hade hänt utan Jakob Hedberg initiativtagare, scorekortskonstruktör och förste vinnare.

  Bruno sa...

  Den här sporten är som gjord för mig. Jag ser fram emot att delta i kommande evenemang.

  Kul och annorlunda inititiv. Hur gick det att klättra med spikskorna?