onsdag 24 oktober 2012

Boulder SM 2013 - Katrin och Robban

KSvart

Foto: Erik Svensson Katrin hugger slutjuggen på problem nummer tre. Robban är på väg in till dito herrarnas.

måndag 22 oktober 2012

Katrin

Lite fokus på Katrin som vann SM i helgen:

 K_kors
Foto: Erik Svensson
Finalens hårdaste problem gjord med fel beta. Med fem sekunder kvar på tiden plockade Katrin fram något så ovanligt som en falsk korsning, fick upp hälen på boxen och plockade dubbelslopern.


Schnee brett MW
Katrin hittar sekvenserna på Schnee brett.

torsdag 18 oktober 2012

Mediamarkt

Efter diverse redigeringsdebacle på 27crags och en mexikansk standoff i Brusala har Sydde kommit fram till att det bästa är att samla ihop sina käraste ägodelar (paddor, skor och krita), stoppa in dem i bilen och sedan lämna det här landet. Efter sig har han lämnat en present i form av en liten film om ett Sverige där det inte regnar - något så udda som en kombination av nostalgi* och science fiction.


Punk from Fredrik Sydstrand on Vimeo.
*"På 1600- och 1700-talen ansågs nostalgi vara en allvarlig och ibland dödlig sjukdom. [...] De suckar och stönar i ett och blir till slut totalt likgiltiga inför livet. Ingenting kan hjälpa dem, varken medicin, argument, löften eller hot om bestraffning. Kroppen tynar bort medan hela deras jag är riktat mot denna fåfängliga längtan..." Symptomen känner vi i alla fall igen.

måndag 8 oktober 2012

Brusala

Den senaste tiden har vi ägnat åt att fula oss uppe i Dalarna istället för att slarva runt i våra vanliga trakter runt stan. Dalarna har varit i något man skulle kunna kalla en medial skuggsida den senaste tiden, trots att det bara är dryga tjugo mil dit. Och det är synd. Mattias Flodin och Teemu Miettinen har gjort ett enormt arbete med att vidareutveckla dalabouldringen och dessutom haft den stora vänligheten att lägga ut det på 27crags. Lägger vi ihop utbudet av kvalitetsklättring i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland så får vi en väldigt väldigt stor påse med kvalitetsklättring. Så stor, att vi inte riktigt vet hur vi ska hantera detta överutbud. Förutom att åka dit så fort vädret tillåter. Med den här hösten så innebär det i princip aldrig.
Ekorrhjulet på Olof.